Welkom op de website van


                                                                                             

19-11-2014: Dennis klaar voor zijn zesde World Finals!
Het seizoen is alweer voorbij gevlogen en dus staan de Rotax Max World Finals voor de deur! Dennis heeft zich er voor de zesde keer voor weten te kwalificeren, dit keer door Nederlands DD2 Masters Kampioen te worden. Zaterdagochtend reist Dennis, die Michael Sterk als monteur meeneemt samen met de complete Nederlandse delegatie af naar het Spaanse Valencia. Karin, Lia en Marco gaan ook mee om de steun compleet te maken! Tjello Creations heeft speciaal voor dit WK een nieuw design ontworpen voor de helm van Dennis. Het mooie ontwerp is een echte blikvanger, waardoor Dennis goed herkenbaar zal zijn in het volle DD2-veld. Natuurlijk hopen we dat hij het kunststukje van enkele jaren geleden op La Conca kan herhalen en mee kan doen om de ereplaatsen. Dennis is er in ieder geval klaar voor en gaat met de andere Nederlanders zijn uiterste best doen om de Nederlandse driekleur te verdedigen.
Medio volgende week beginnen de vrije trainingen en de beslissende finale vind plaats op zaterdag 29 november. Via internet zijn de races live te volgen en via Facebook zullen wij voor updates zorgen vanuit Valencia. Stay tuned!8-9-2013: Finaledag EK Salbris
Op vrijdag begon het bij de start van de kwalificatie te regenen, waardoor de eerste groep (met Dennis) nog op slicks stond. Dennis reed de 5e tijd van de groep. In de tweede groep (met Chris) stond iedereen wel gewoon op regenbanden, waardoor achteraf de 101%-regel werd toegepast. Dat betekende een tiende plaats voor Dennis en de 29e voor Chris (van de 36 deelnemers).
Op zaterdag zat het Team Kroes niet mee tijdens de series. Dennis bleef net boven de streep met een 11e, 13e en 14e plaats na 2 keer van de baan te zijn geduwd en met remproblemen te kampen. Chris werd veroordeeld tot het rijden van de second chance heat op zondag nadat hij niet verder kwam dan plek 12, 17 en 16.
Op zondagochtend wist Chris zich wel te plaatsen voor de prefinale, door als 5e te finishen in de second chance race. In die prefinale strandde hij echter in de 4e ronde. Dennis werkte zich op naar de negentiende plaats, wat de 4e plek bleek bij de Masters.
In de finale, over 16 ronden, kwam Dennis wederom als 4e Master over de streep, wat de 25e plaats overall betekende. Chris reed de finale wel uit, maar besloot als 30e en 7e Master.

Klik hier voor alle uitslagen


5-9-2013: Laatste Euro Challenge op Salbris
Morgen (vrijdag 6 september) begint het officiŽle gedeelte van de laatste Rotax Max Euro Challenge 2013. Op het voor Team Kroes bekende Franse circuit van Salbris wordt op vrijdag de kwalificatie verreden. Op zaterdag volgen de heats en zondag de prefinale en finale, waarin de laatste punten worden verdeeld. Het Europese seizoen verloopt vrij moeizaam, maar bij de laatste race in Engeland mocht Dennis weer naar het vertrouwde podium. Chris strandde tweemaal in de second chance races na de nodige pech en wist in Engeland de finale niet uit te rijden na een crash. Gezien zijn podium vorig jaar op Salbris heeft hij veel vertrouwen voor deze wedstrijd. Dennis kende pech bij het eerste EK in Genk, maar revancheerde zich enigzins in ItaliŽ, waar hij na een incident met Morgado op een vijfde plaats van de Masters eindigde.
Houdt onze site, facebookpagina en de LIVE-Timing in de gaten voor updates en volg zo het EK op de voet.

Klik hier voor de LIVE-Timing en alle uitslagen


21-7-2013: Dennis op het podium!
Na de warm-up was het tijd voor de prefinale op het circuit PF International in Engeland. Dennis startte als 24e en klom op naar de 19e plaats (2e van de Masters). Ook Chris wist vijf plekken goed te maken en eindigde 28e (5e van de Masters).
In de finale kon Dennis niet verder naar voren komen en besloot hij zijn EK op de 19e plaats, wat net als in de prefinale de 2e plaats betekende bij de Masters. Chris moest na een crash in de zesde ronde de strijd staken, maar pakte wel zijn eerste EK punten in 2013.
Persoonlijke verslagen en reacties volgen later.

Klik hier voor alle uitslagen


20-7-2013: Dennis naar voren in series
Vandaag stonden er voor Dennis en Chris drie series op het programma. Ondanks de 33 deelnemers, wordt er wel in groepen gereden, dus elke race zo'n 17 karts aan de start. Dennis en Chris zaten in dezelfde groep. In de eerste serie waren de rondetijden al beter dan gisteren en wist Dennis op te klimmen naar de 12e plaats, Chris bleef steken op de 16e plek. In de tweede serie kwam Dennis nog iets verder naar voren en finishte tiende. Chris besloot wederom op de 16e stek. In de laatste kreeg Dennis elektronische problemen en Chris zag de finishvlag niet, waardoor de uitgangspositie voor de prefinale op zondag als volgt is: Dennis start als 24e en Chris als 33e.
Houdt onze site, facebookpagina en de LIVE-Timing in de gaten voor updates en volg zo het EK op de voet.

LIVE-Timing en alle uitslagen


19-7-2013: tegenvallende kwalificatie in UK
Vanmiddag zijn op het Engelse circuit PF International de kwalificaties verreden van de derde Rotax Max Euro Challenge van dit seizoen. Dennis kwam op zijn Praga Kart niet verder dan de 26e plaats (4e bij de DD2 Masters). Ook Chris kende problemen in de warme omstandigheden en de grip op de baan. Hij kwam op de Tony niet verder dan de 30e plaats (6e bij de DD2 Masters). Zaterdag staan er drie series op het menu waarin er dus de nodige plaatsen moeten worden gewonnen om goede startposities te vergaren voor de prefinale en finale op zondag.
Team Kroes kijkt uit naar het weekend en is in tegenstelling tot de eerdere EK's dit jaar verzekerd van de finale, omdat er 33 deelnemers zijn. Houdt onze site, facebookpagina en de LIVE-Timing in de gaten voor updates en volg zo het EK op de voet.

LIVE-Timing en alle uitslagen


16-7-2013: Euro Challenge 3 (UK) start morgen!
Vanaf morgen beginnen de vrije trainingen op PF International in Engeland. Tot nu toe loopt het Europese seizoen voor Team Kroes moeizaam. Chris strandde tweemaal in de second chance races na de nodige pech. Dennis kende hetzelfde lot in Genk, maar revancheerde zich enigzins in ItaliŽ, waar hij na een incident met Morgado op een vijfde plaats van de Masters eindigde.
Dennis zal weer uitkomen op de Praga van Praga Benelux en Chris rijdt met een nieuw Tony chassis. Team Kroes is klaar om een goed resultaat neer te zetten in Groot-BrittaniŽ. Morgen en donderdag wordt er getraind. Vrijdag volgt de kwalificatie, zaterdag de heats en zondag de prefinale en finale.
Houdt onze site, facebookpagina en de LIVE-Timing in de gaten voor updates en volg zo het EK op de voet.

LIVE-Timing en alle uitslagen


26-5-2013: Dennis naast het podium DD2 Masters
De prefinale op het circuit van Laghi startte Dennis vanaf de 19e plaats. Hij wist in de droge omstandigheden geen plaatsen te winnen en finishte 22e, wat wel de 3e plaats betekende van de DD2 Masters. Om half 2 ging de finale van start en daarin klom Dennis al snel naar de 17e plaats. Echter verliep de race niet zonder incidenten en na een mislukte aanval op Morgado, kwamen de beide Praga rijders naast de baan. Morgado viel vanaf deze 2e plaats van de Masters (achter Manetti) uit en Dennis kon met een kromme voorkant wel zijn weg vervolgen. "Zonde, het ging zo goed maar ik was fout en te enthousiast. Gelukkig nam Christiano het goed op en konden we er nog om lachen later", aldus Dennis na afloop. Hij finishte op de 27e plaats, wat de vijfde plek bleek in de DD2 Masters.
De uitgebreide persoonlijke verslagen van Dennis en Chris volgen later.

Klik hier voor alle uitslagen


26-5-2013: Chris valt uit in second chance heat
Zondagochtend moest Chris vanaf de tiende plaats starten in de second chance heat om zich alsnog te plaatsen voor de prefinale en finale. Bij de start maakte hij twee plaatsen goed en lag hij achtste. De top zes had al een aardig gat getrokken en Chris verloor in de openingsfase weer twee plaatsen. Na vijf ronden moest hij na een klapper de strijd staken en zo kwalificeerde hij zich dus niet voor de finales. Dennis zal daarin wel van start gaan, in de prefinale start de Amsterdammer vanaf de 19e stek.
Houdt onze site, facebookpagina en de LIVE-Timing in de gaten voor updates en volg zo het EK op de voet.

LIVE tv-beelden
LIVE-Timing en alle uitslagen


25-5-2013: Dennis naar voren in de regen
Op de zaterdag werden er na de korte warm-up drie series verreden. Het werd een kletsnatte dag, wat de kansen om naar voren te komen vergrootte. Na een slechte kwalificatie gisteren (vrijdag) kon Dennis vandaag in de regen goed naar voren rijden. Met een 14de een 9de en 6de plek in de series heeft Dennis zich direct geplaatst voor de finale van zondag. Daar mag Dennis van plek 19 starten. Dennis is 2de bij de Masters achter Morgado en voor Manetti die beiden ook Praga rijden. Chris kwam niet direct lekker in het ritme en kon niet veel plaatsen goedmaken. Hij moet zich morgenochtend via de herkansing proberen te plaatsen voor de finales. In die herkansing start Chris als tiende en de eerste zes gaan alsnog door.
Houdt onze site, facebookpagina en de LIVE-Timing in de gaten voor updates en volg zo het EK op de voet.

LIVE tv-beelden
LIVE-Timing en alle uitslagen


24-5-2013: Team Kroes komt tekort in quali
Na twee dagen van vrije trainingen stond vandaag de kwalificatie op het menu. Dennis wist op de tweede trainingsdag de snelheid erin te krijgen. Voor Chris was er nog werk aan de winkel op vrijdagochtend om de nodige tienden te winnen.
Dennis en Chris kwamen beiden uit in de eerste kwalificatiegroep. Helaas werd het geen succes en kwamen ze niet verder dan de 20e en 22e tijd in de groep. Dennis zette zijn besttijd in de laatste (elfde) ronde van de kwalificatie. Chris reed zeven ronden en kwam twee seconden tekort op de snelste man Xen De Ruwe. Overall bleek Dennis 36e en Chris 42e. Zaterdag zal er dus net als in Genk terrein moeten worden goedgemaakt tijdens de series om niet in de second chance heat verzeild te raken.
Houdt onze site, facebookpagina en de LIVE-Timing in de gaten voor updates en volg zo het EK op de voet.

LIVE-Timing en alle uitslagen


21-5-2013: Euro Challenge Laghi start morgen!
Vanaf morgen beginnen de vrije trainingen op van Laghi (Casteletto) in het noordwesten van ItaliŽ. De eerste Rotax Max Euro Challenge in Genk verliep niet volgens plan voor Team Kroes. Zowel Chris als Dennis strandden in de second chance heat en behaalden geen punten voor het kampioenschap. Met goede moed en de drang om dit recht te zetten is Team Kroes afgelopen weekend afgereisd naar het zuiden. Zondag werd er getraind en na twee rustdagen staan er woensdag en donderdag vele vrije trainingssessies op het programma. Vrijdag volgt de kwalificatie, zaterdag de heats en zondag de prefinale en finale. Voor Dennis betekend het zijn debuut op de Praga DD2 kart. Chris start net als in Genk weer op zijn Kosmic DD2. Houdt onze site, facebookpagina en de LIVE-Timing in de gaten voor updates en volg zo het EK op de voet.

LIVE-Timing en alle uitslagen


13-5-2013: Dennis stapt over op Praga Kart!
Dankzij Roy vd Weijden van Praga Kart Benelux komt Dennis de rest van het jaar uit op een Praga.
Dennis: "Gelukkig kan ik in ItaliŽ met een nieuwe kart aan de start verschijnen want Genk was gewoon waardeloos! Ik had een verkeerde keuze gemaakt om in Genk toch met de oude Tony te rijden maar helaas, dat draaien we niet meer terug. Roy had me al een aanbod gedaan wat net te laat was voor Genk maar gelukkig kunnen we nu van het aanbod gebruik maken. Dat het een Praga Kart betreft is voor mij echt een uitdaging, niet alleen vanwege de kleurstelling die prachtig is, maar de kart zelf gaf mij tijdens de tests het gevoel dat dit weer iets heel moois kan worden. Ik kijk enorm uit naar de volgende wedstrijden waarin ik hoop dat ik mijn goede gevoel kan omzetten in goede prestaties. We gaan het zien full gasssssss."27-4-2013: Team Kroes traint op Berghem en Genk
De voorbereiding op de tweede ronde van de Rotax Max Euro Challenge is in volle gang. Team Kroes reist in de tweede helft van mei af naar ItaliŽ, waar van 22 t/m 26 mei op het circuit van Casteletto het tweede EK plaatsvind. Ter voorbereiding is er afgelopen zondag getraind in eigen land, op het circuit van Berghem. Zondag 28 april zakken Dennis en Chris af naar BelgiŽ om in Genk te testen. In het noordwesten van ItaliŽ zullen in mei de tegenvallende resultaten van het eerste EK in Genk moeten worden weggevaagd. Houdt de site en onze Facebook-pagina in de gaten voor nieuwe updates!


13-4-2013: Chris blikt terug op eerste EK
De eerste Rotax Max Euro Challenge van 2013 op het Belgische circuit van Genk werd een koude editie. Chris blikt terug op dit eerste EK, wat helaas niet het gewenste succes opleverde.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Chris
Klik hier voor alle uitslagen


31-3-2013: Team Kroes uitgeschakeld op Genk
De zondag begon voor Team Kroes na de warm-ups met de second chance heat. Het werd helaas geen succes, want Dennis strandde al in de eerste ronde door een lekke band. Chris kwam wel door de eerste ronde heen, maar moest halverwege de race de strijd staken. Zo kwam er een ongebruikelijk vroeg einde aan de Euro Challenge in Genk. Via onderstaande links is de finaledag te volgen.

LIVE-Timing en alle uitslagen
LIVE tv-beelden


30-3-2013: Dennis en Chris knokken in heats
Vandaag stonden er drie heats op het programma voor Dennis en Chris. De eerste manche verliep dramatisch en beiden haalden het einde van de race niet. In de tweede manche handhaafde Dennis zich op de zeventiende plaats. Chris verloor enkele posities en finishte 23e. In de laatste heat eindigde Dennis als 18e en Chris bleek 24e.
In de totaalstand bezette Dennis de 42e plaats en Chris de 51e. Dit betekent dat ze vanaf respectievelijk de 14e en 23e plaats moeten starten in de second chance heat. Daarin zal de top zes alsnog doorgaan naar de prefinale en finale. Volg via onderstaande links het spectakel op de voet!

LIVE-Timing en alle uitslagen
LIVE tv-beelden


29-3-2013: Kwalificatie achter de rug
De kwalificatie van de eerste Rotax Max Euro Challenge is vanmiddag verreden. Op het circuit van Genk kenden Dennis en Chris moeizame trainingen, maar hopelijk zou de schade in de kwalificatie meevallen. Met dank aan de nodige diskwalificaties van concurrenten, reden Dennis en Chris respectievelijk de 34e en 35e tijd, wat de 4e en 5e tijd betekende bij de DD2 Masters. Zaterdag staan er drie series op het menu. Volg via onderstaande links het spectakel op de voet!

LIVE-Timing en alle uitslagen
LIVE tv-beelden


26-3-2013: Euro Challenge Genk start morgen!
Vanaf morgen beginnen de vrije trainingen op het Circuit Horensbergdam in het Belgische Genk. De eerste Rotax Max Euro Challenge van het seizoen 2013 is daarmee begonnen. Team Kroes staat net als afgelopen jaar met zowel Dennis Kroes als Chris Groen aan de start. Het deelnemersveld in de DD2- klasse is behoorlijk gegroeid, dus dat beloven mooie heats en finales te worden op Genk. Na de eerste ronde in Genk zal de Rotax Max Euro Challenge neerstrijken in ItaliŽ, Engeland en Frankrijk.
U bent van harte welkom op het paddock van het mooie circuitcomplex om te komen kijken naar de DD2's, Senioren en Junioren. Houdt in ieder geval onze site in de gaten voor updates.

LIVE-Timing en alle uitslagen


21-3-2013: Wederom nieuwe sponsor: H-DV
Team Kroes heeft in H-DV een nieuwe sponsor gevonden voor dit seizoen. Het bedrijf uit Uithoorn zal zowel Dennis Kroes als Chris Groen ondersteunen.

H-DV ontwerpt, bouwt en onderhoudt uw website, huisstijl en/of logo. Er zijn verschillende opstartpakketten, dus voor zowel een eenvoudige als uitgebreide website bent u bij H-DV uit Uithoorn aan het juiste adres.

Neem een kijkje op de website van H-DV13-3-2013: De Jong Installatietechniek sponsort Team Kroes!
Met directe ingang heeft Team Kroes een nieuwe sponsor gevonden in De Jong Installatietechniek uit Zuid-Scharwoude, net boven Alkmaar. Het Noord- Hollandse bedrijf zal dit seizoen zowel Dennis als Chris steunen in de jacht naar eremetaal in de diverse kampioenschappen.

Installatiebedrijf de Jong is een erkend installatiebedrijf. Het bedrijf verricht diverse werkzaamheden op het gebied van technische installaties, renovatie van keuken en badkamer. Materialen die nodig zijn voor de renovatie worden besteld en afgeleverd op het adres. U kunt er voor kiezen om door De Jong de materialen te laten bestellen. De materialen worden besteld bij diverse bekende groothandels.

Neem een kijkje op de website van De Jong Installatietechniek2-3-2013: Team Kroes start training
Aanstaande zondag (3 maart) zal de eerste training voor Team Kroes van 2013 plaatsvinden. Op het circuit van Berghem worden de eerste meters van het nieuwe seizoen afgelegd. Chris wilt vanaf nu ieder weekend gaan trainen om zijn Kosmic DD2 aan de tand te voelen. Dat zal twee keer in Berghem zijn en twee keer op het circuitcomplex in Genk in BelgiŽ ter voorbereiding op het EK. De eerste ronde van het EK zal eind maart op datzelfde circuit van Genk worden verreden. Ook Dennis zal binnenkort weer instappen om zich voor te bereiden op weer een nieuw Europees avontuur. Na Genk zal de Rotax Max Euro Challenge neerstrijken in ItaliŽ, Engeland en Frankrijk.


25-2-2013: StŁve en De Langen steunen ook Dennis
StŁve Installatietechniek en Autoschade Service De Langen Heerhugowaard zijn al jaren trouwe sponsors van Chris Groen. Met ingang van dit seizoen steunen de Noord-Hollandse bedrijven ook Dennis Kroes op jacht naar de prijzen. Neem via onderstaande links een kijkje op de website van onze sponsors uit Heerhugowaard.

www.stuveinstallatietechniek.nl
www.asngroep.nl

12-12-2012: Team Kroes geeft demo tijdens Autosportdagen
Komend weekend vinden in Gorinchem de Autosportdagen 2012 plaats. Op zaterdag 15 en zondag 16 december kunnen autosportliefhebbers hun hart ophalen in Gorinchem. Ook Team Kroes is van de partij om een demo te geven met de karts. Verder is er veel te zien en te beleven bij het event: van formule-auto's tot rallywagens, stockcars, supermoto en een meet & greet met Robert Doornbos.

Klik hier voor al onze foto's
Klik hier voor alle informatie op de site van de Autosportdagen1-12-2012: Dennis 10e in finale na inhaalrace
In parc ferme, vlak voor de start van de finale, bleek dat de motor van Dennis kapot was. Hij was precies vastgelopen toen de prefinale afgelopen was en omdat je de motor niet mag starten in het paddock, werd het pas gemerkt in parc ferme. "Het leek wel een film. We zijn naar Darrel van Rotax gerend en als een gek een nieuwe motor erop gezet. Met vijf man stonden ze aan die kart te sleutelen", aldus Dennis. Hij stond met zijn helm op op de grid zonder kart, om in ieder geval te laten zien dat hij er was. Gelukkig kwam Michael net op tijd aan met de kart en kon er gewoon gestart worden. De eerste start werd geannuleerd, en bij de tweede start kwam Dennis via de buitenkant goed door de eerste bocht. In de derde bocht zag hij Mukhin aan de binnenkant wegschuiven en moest hij hem ontwijken. Dennis werd nog geraakt en daardoor schoot hij van de baan en kwam rond de 27e plaats weer de baan op. Een inhaalrace was het enige wat nog mogelijk was en daarmee finishte Dennis nog knap op de tiende plaats.

Alle uitslagen
Alle video's


1-12-2012: Dennis naar zes in prefinale
De zon is weer gaan schijnen en het blijft vandaag droog. Na de warm-up was het tijd voor de prefinale. Dennis wist bij de start een harde klapper te ontwijken. Daardoor lag hij direct op de achtste plaats. Hij viel terug naar de negende plaats en verloor de aansluiting met de kopgroep. Dennis knokte zich echter terug in de wedstrijd en wist via de slipstream twee plaatsen te winnen. Hij finishte zevende, wat een goede uitgangspositie betekend voor de finale. Na de wedstrijd werd de Brit Lambert bestraft voor het uitdelen van een beuk, waardoor Dennis als zesde mag starten in de finale. Die is om 14:25 uur (Portugese tijd). Volg het live via onderstaande links!

LIVE-Timing en uitslagen
LIVE-beelden en video's
Tijdschema (let op: 1 uur tijdverschil)


30-11-2012: Dennis in superregenrace naar twee!
De zon schijnt nog steeds in het zuiden van Portugal, maar de baan is nat. In de warm-up klokte Dennis de 12e tijd en om 12:55 uur Portugese tijd begon de derde en laatste heat. Een uur voor de heat begon het te regenen en daarna kwam er ook nog een gure wind bij. Nederlandse omstandigheden dus en Dennis startte vanaf de tiende plaats. Al snel kwam de Amsterdammer in z'n bekende regenritme en de een na de ander zag nummer 446 aan zich voorbijkomen. Het gat naar de nummer drie was erg groot, maar toen dit gat al binnen 1 ronde gehalveerd was, bleek dat er nog meer in het vat zat. Ondertussen begon het nog harder te regenen en pakte Dennis de tweede plaats! Daarmee behaalde Dennis de tiende plaats overall, wat dus zijn startpositie zal zijn in de prefinale die morgen om 10:50 uur (Portugese tijd) gepland staat. De finale is om 14:25 uur (Portugese tijd).

LIVE-Timing en uitslagen
LIVE-beelden en video's
Tijdschema (let op: 1 uur tijdverschil)


29-11-2012: Dennis achtste in beide heats
Zojuist is de eerste heat verreden tijdens de dertiende Rotax Max Grand Finals in Portimao. Dennis startte vanaf de buitenkant van de vijfde rij en kwam goed door de eerste ronde. Hij bleef de gehele race rond plaats 9 rijden en in een spannende slotronde, waarbij de hele kopgroep dicht op elkaar kwam te zitten, wist Dennis de achtste plaats uit het vuur te slepen. "Ik ben redelijk tevreden, maar ik kon helaas niet aanvallen doordat de kart in de snelle slipstream in z'n toerenbegrenzer liep. Daardoor moest ik aan het einde van het rechte stuk elke keer verdedigen in plaats van aanvallen. Ik zat wel in de grote kopgroep, dus hoop met een kleine aanpassing verder naar voren te komen in de tweede heat", aldus Dennis.
De tweede heat leek haast een kopie van de eerste en lang lag Dennis op de achtste plaats. Kort voor het einde wist hij de zevende plaats te veroveren maar in de langzame bochten van de laatste ronde kon hij niet voorkomen dat die plek werd teruggepakt. Daardoor finishte Dennis ook de tweede heat op de achtste plaats. Morgen staat de laatste heat op het programma.

LIVE-Timing en uitslagen
LIVE-beelden en video's
Tijdschema (let op: 1 uur tijdverschil)


28-11-2012: Dennis 20e in kwalificatie
Na de laatste vrije training op woensdagochtend was het 's middags tijd voor de kwalificatie. De lucht is strakblauw en het zonnetje schijnt. Er staat echter een harde wind, waardoor het fris aanvoelt en slipstreamen belangrijk is. Het snelle circuit kent ook een aantal erg langzame bochten waardoor de keuze voor het tandwiel extra belangrijk is. Dennis nam voor de kwalificatie een keuze die alles of niets zou opleveren. In de eerste helft van de kwalificatie lag Dennis op een positie in de top tien van zijn groep, maar daarna zakte hij wat weg in het klassement. Uiteindelijk bleek zijn tijd goed voor de 20e positie overall. Dit betekend dat hij in de heats op donderdag en vrijdag vanaf de tiende plaats zal moeten starten.

LIVE-Timing en uitslagen
LIVE-beelden en video's
Tijdschema (let op: 1 uur tijdverschil)


27-11-2012: Eerste getimede trainingen
Vandaag stonden er voor alle 276 rijders twee vrije trainingen op het programma. De transponders werden vanmorgen gemonteerd en zo keek iedereen gespannen uit naar de tijden van de concurrentie. Dennis wist in zijn groep de 8e en 9e tijd te realiseren, wat overall de 13e tijd bleek te zijn van de 60 DD2 Masters. Hij kwam minder dan 0,4 seconden tekort op de snelste rijder van vandaag. Woensdag volgt er nog een vrije training, waarna het 's middags tijd is voor de belangrijke kwalificatie. Volg het schitterende evenement LIVE via onderstaande links!

LIVE-Timing en uitslagen
LIVE-beelden en video's
Tijdschema (let op: 1 uur tijdverschil)


26-11-2012: Eerste vrije training voor Dennis
Vandaag kon er voor het eerst daar alle coureurs het circuit verkend worden. Zoals altijd moest er met vaste afstellingen gereden worden, waardoor de training vooral in het teken stond van inrijden van de motor en het verkennen van het circuit van Portimao. Morgen staan er nog twee vrije trainingen op het programma. Het lijkt voorlopig droog te blijven, maar op vrijdag wordt er regen verwacht.

LIVE-Timing en uitslagen
LIVE-beelden en video's
Tijdschema (let op: 1 uur tijdverschil!)


24-11-2012: Team Kroes aangekomen in Portugal
Vanmorgen is Team Kroes aangekomen in Portugal, waar vandaag de registratie en het papierwerk geregeld werd. Morgen gaat het dan echt beginnen met de kartloting en het opbouwen van de Haase DD2. Maandag zal er voor het eerst getraind worden en woensdag begint het officiŽle gedeelte met de kwalificatie. Die dag zal ook Raoul aankomen op het circuit om voor de nodige website-updates te zorgen vanuit de Rotax Max Grand Finals.

Via TeamKroes.nl, onze Facebookpagina, de LIVE-Timing en de LIVE-beelden kan iedereen Dennis op de voet volgen en zullen er updates komen vanuit Portugal.

Bekijk alvast het tijdschema van de Grand Finals


21-11-2012: Dennis is klaar voor de Grand Finals in Portimao!
Aankomend weekend vliegt Team Kroes met Dennis, Karin, Lia en Michael Sterk naar de momenteel regenachtige Algarve in Portugal om met alle Kampioenen van over de hele wereld te strijden wie zich tot beste overall, dus Wereldkampioen mag laten kronen. Zondag krijgt iedere rijder een Haase DD2 kart tot zijn beschikking om deze vervolgens af te stellen voor de wedstrijden die vanaf donderdag plaatsvinden met uiteindelijk op zaterdag 1 december de grote Finale.
Dennis doet alweer voor de 5de keer mee en beleefde in 2008 natuurlijk zijn hoogtepunt toen hij Wereldkampioen werd in zijn tweede deelname. In 2010 werd Dennis vice Wereldkampioen en vorig jaar viel Dennis uit rijdend op de 3de positie in de Finale. Dennis bewijst dus geen ťťndagsvlieg te zijn en constant top te presteren tijdens de Grand Finals, hopelijk lukt het Dennis dit jaar weer.

Via TeamKroes.nl, onze Facebookpagina en de LIVE-Timing kan iedereen Dennis op de voet volgen en zullen er updates komen vanuit Portugal.

Bekijk alvast het tijdschema van de Grand Finals


15-10-2012: Dennis geplaatst voor WK!
Afgelopen weekend vond in Berghem de 7e ronde in de Dutch Rotax Max Challenge plaats. Door zijn tweede plaats algemeen en daarmee de winst bij de DD2 Masters heeft Dennis zich verzekerd van een ticket naar Portimao, Portugal! Eind november beginnen daar de Rotax Max Grand Finals. Dennis behaalde gisteren tevens de Nederlandse Titel in de DD2 Masters klasse, wat recht geeft op deelname aan het WK in Portugal. Zijn persoonlijke verslag volgt z.s.m.

Bekijk de site van de Grand Finals


12-10-2012: Dennis kan Zondag zijn zoveelste titel pakken!
Aankomend weekend op het kartcircuit van Berghem kan Dennis Kampioen worden bij de DD2 Masters en is dan daarmee officieel deelnemer aan de Grand Finals in Portugal in November!
Naast Dennis is broer Marco ook weer van de partij op zijn Haase kart en samen hopen ze op een regenachtige Zondag. Laten de weermannen nou net regen voorspeld hebben voor dit weekeinde. We gaan het zien!
Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de spannende slotfase van het NK-seizoen op het circuit in Berghem.


4-10-2012: Dennis kijkt terug op Salbris
Het Europese seizoen is ten einde en Dennis blikt terug op zijn laatste Euro Challenge van dit seizoen. Op ťťn van zijn favoriete circuits, Salbris in Frankrijk, beleefde hij helaas geen succesvol slot van het EK. Lees via onderstaande link het gehele persoonlijke verslag van Dennis.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dennis
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's


20-9-2012: "De race van m'n leven!"
Afgelopen weekend vond op het circuit van Salbris in Frankrijk de laatste ronde plaats in de Rotax Euro Challenge 2012. Voor Chris was het zijn debuutjaar en in de voorgaande EK wedstrijden was het hem nog niet gelukt een beker mee naar huis te nemen. Daar kwam nu verandering in en hij greep de tweede plaats in de finale van de DD2 Masters. Chris blikt in zijn persoonlijke verslag terug op de "race van zijn leven".

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Chris
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's


16-9-2012: Chris 2e, Dennis valt uit!
Om 13:30 uur startte de finale van de vierde en laatste Rotax Max Euro Challenge 2012. Op het circuit van Salbris in Frankrijk moesten Dennis en Chris na de mislukte prefinale vanaf achteraan starten. Dennis klom al snel op naar de 20e plaats en leek af te stevenen op een mooi resultaat wat hem eventueel nog de Titel zou kunnen brengen. Echter ging het in de vierde ronde wederom mis en zag Dennis ook in deze race niet het zwartwit geblokt. Chris profiteerde van een tumultueuze fase in de race en klom op naar de 14e plaats. Na 15 ronden wist hij als 15e te finishen, drie plaatsen achter Christophe Adams, die daarmee de Masters won. Chris was de tweede Master en mocht voor het eerst dit Europese seizoen naar het podium. Tamsin Germain werd derde en sleepte daarmee de Europese titel van de DD2 Masters 2012 in de wacht.

Bekijk alle uitslagen


16-9-2012: Dramatische prefinale
De laatste prefinale van de Rotax Euro Challenge 2012 startte vanmorgen op het circuit van Salbris. Chris kende echter problemen en was direct de eerste uitvaller van de race. Ook met Dennis verliep het dramatisch, toen hij in de achtste ronde de strijd moest staken. Dit betekende een schrapresultaat. Tamsin Germain finishte op de 20e plaats, wat haar ook een schrapresultaat bezorgde. Met zowel voor de prefinale als finale de schrapresultaten meegerekend is het verschil tussen Dennis en Tamsin nu 4 punten in het voordeel van de Britse. Bovendien heeft de Brit Lambert zich ook in de top genesteld met slechts 2 punten minder dan Dennis. Het wordt dus een zinderende finale waarin Dennis alles zal moeten geven om vanaf de 27e plaats naar voren te komen. De finale start om 13:30 uur, volg het LIVE via onderstaande link!

LIVE-Timing en alle uitslagen


15-9-2012: Dennis en Chris in actie op Salbris
Vandaag stonden voor Team Kroes drie kwalificatieseries op het tijdschema van de Rotax Euro Challenge op Salbris.
In de eerste race van de dag viel Dennis in de laatste ronde uit met een afgebroken wiel. Hij werd als 25e geklasseerd. In de tweede race, waarin het gehele veld erg dicht op elkaar zat, herstelde de Amsterdammer zich met een twaalfde stek. De laatste serie kende een zware crash waardoor de race enkele ronden geneutraliseerd werd. Met nog twee ronden te gaan werd het veld weer losgelaten en wist Dennis wederom als twaalfde de Franse finish te passeren.
Chris kwam de eerste race wel ongeschonden door en finishte op de twintigste plaats, wat een vierde plek betekende bij de Masters. In de tweede race was het verschil met de winnaar kleiner, maar eindigde Chris 25e. In de laatste serie wist Chris wederom de vierde plaats te pakken bij de Masters, wat een 19e plaats overall bleek.
In de totale ranking na de zaterdag bezet Dennis de 16e plaats, waarmee hij de tweede Master is achter de Rus Mukhin (14e). Chris is als 26e door naar de prefinale en is daarmee de 6e van de DD2 Masters. Tamsin Germain, de belangrijkste concurrent in het kampioenschap voor Dennis, start zondag als 23e (4e van de Masters).

LIVE-Timing en alle uitslagen


14-9-2012: Dennis snelste Master in 'quali'
Het laatste weekend van de Rotax Max Euro Challenge 2012 staat voor de deur en dat betekende de kwalificatiedag. Dennis wist van de 30 deelnemers de 15e tijd te klokken. Daarmee was het de snelste van de DD2 Masters. Kampioenschapsconcurrente Tamsin Germain bleek 20e en daarmee tweede van de Masters. Chris reed in de kwalificatie slechts 5 ronden en werd als 27e geklasseerd.
Zaterdag staan drie series op het menu en zondag worden de punten verdeeld in de prefinale en finale. Vanaf vandaag is de LIVE-Timing (met commentaar van Ken Walker) beschikbaar.

Volg het EK via de LIVE-Timing


11-9-2012: Laatste EK op Salbris
Morgen begint alweer de laatste ronde van de Rotax Max Euro Challenge 2012. Op het bekende circuit van Salbris in Frankrijk strijden Dennis en Chris om het beste uit zichzelf en het materiaal te halen. Dennis staat 2e in het kampioenschap van de DD2 Masters en kan nog kampioen worden. Hij kan zich echter geen schrapresultaat meer veroorloven na een matige prefinale in Wackersdorf en de zware crash in de finale in Genk. Chris bezet de 6e plaats bij de DD2 Masters en zal boven zichzelf moeten uitstijgen om in het kampioenschap te kunnen klimmen. Hij laat wel een stijgende lijn zien in de loop van het seizoen, dus hij gaat zijn uiterste best doen om een beker mee naar huis te nemen.
Zoals altijd staan de woensdag en donderdag in het teken van vrije trainingen. Vrijdag volgt na twee trainingen de kwalificatie. Zaterdag staan drie series op het menu en zondag worden de punten verdeeld in de prefinale en finale. Vanaf vrijdag is de LIVE-Timing (met commentaar van Ken Walker) beschikbaar.

LIVE-Timing (vanaf vrijdag)


8-9-2012: Dani geniet van Demo tijdens City Rotterdam Racing!
Ondanks de kans op een flinke bui waren er toch weer bijna een half miljoen mensen aanwezig tijdens City Rotterdam Racing om alle categorieŽn van de autosport te aanschouwen. Maar de mensen kwamen vooral natuurlijk voor de F1 wagens van Nico Rosberg en Giedo van de Garde. Dani was door Len van Leeuwen van Karting Events uitgenodigd om aan dit spektakel deel te nemen. Na het rijden kregen ze uit handen van Giedo van de Garde zelfs nog een aandenken en mochten ze ook plaatsnemen in zijn Formule 1 auto van Caterham F1. Naast interviews moest Dani ook veel op de foto, het was een onvergetelijke dag voor hem. Hier nog enkele foto's:


7-9-2012: Dennis blikt terug op EK in Zweden
Na de terugblik van Chris is het de beurt aan Dennis om zijn persoonlijke verslag te doen van het derde EK van 2012. Op het Zweedse circuit van Kristianstad beleefde Dennis een "desastreus EK", aldus de Amsterdammer. Lees zijn terugblik verder via onderstaande links.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dennis
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's


27-8-2012: Chris' verslag 3e EK online
Alweer een maand geleden vond in Zweden de derde ronde van de Rotax Max Euro Challenge plaats. Chris blikt in zijn persoonlijke verslag terug op zijn belevenissen in ScandinaviŽ. In de week van 12 september vind op het bekende circuit van Salbris in Frankrijk de beslissende vierde ronde van het Europese seizoen plaats.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Chris
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's


29-7-2012: Weergoden brengen geen geluk op finaledag
Vandaag kwam er een einde aan de derde ronde van de Rotax Max Euro Challenge. Op het circuit van Kristianstad in Zweden startten Dennis en Chris respectievelijk vanaf de 18e en 24e startplaats in de prefinale.
Daarin wist Dennis op de 14e plaats te finishen, wat de tweede plaats betekende bij de Masters. Chris kende een slechter resultaat en werd 28e.
Kort voor de finale begon het te regenen, maar Dennis en Chris hadden geen tijd meer om regenbanden te monteren en hoopten dat de baan snel zou opdrogen. De meeste rijders stonden op regenbanden en helaas bleek dat de juiste keuze. Gedurende de race begon het juist harder te regenen en finishte Dennis op de 21e plaats (5e van de Masters) en Chris werd 22e (6e van de Masters).
Medio september vind op het Franse circuit van Salbris de laatste ronde van de Euro Challenge plaats. De persoonlijke verslagen volgen z.s.m.

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's


28-7-2012: Dennis en Chris schuiven naar voren
Vandaag stonden er na de korte warm-up drie series op het programma. Op het nieuwe circuit van Kristianstad in Zweden moest Dennis elke serie vanaf de 21e plaats starten en Chris vanaf de 27e.
Dennis kwam vandaag als 18e, 18e en 16e over de meet, wat hem de 18e startplaats voor de prefinale opleverde. Van de Masters moest hij alleen de Portugees Ribeiro (14e) en Belg Adams (16e) voor zich dulden. Chris kwam vandaag als 24e, 21e en 24e over de streep, wat hem de 24e startplaats voor de prefinale opleverde.
Morgen worden de punten pas verdeeld, eerst in de prefinale en 's middags in de finale. Volg de prestaties van Dennis, Chris en alle andere Nederlanders via onderstaande link (LIVE-Timing met commentaar van Ken Walker). Bij zowel de junioren (Janneau Esmeijer) als de senioren (Bas de Laat) is de pole position door beide Nederlanders behouden. Beste Nederlander in de DD2-klasse is nog steeds Tom Dielissen, die ondanks een ongelukkige derde serie als 8e start in de prefinale.

Klik hier voor de LIVE-Timing


27-7-2012: Kwalificatie in Zweden
Vandaag is de kwalificatie verreden op het gloednieuwe circuit van Kristianstad in Zweden. Tijdens de derde ronde van de Rotax Max Euro Challenge 2012 is het tot nu toe bloedheet geweest. Dennis en Chris kende woensdag tijdens de vrije training enkele problemen, maar waren aan het eind van de donderdag tevreden met hun trainingsdag. Vandaag zette Dennis op zijn Tony Kart in de getimede vrije trainingen de 19e en 17e tijd neer en kwam hij circa 0,7 seconde tekort op de snelste. Op nieuw rubber in de kwalificatie bleek dit verschil bijna 0,9 seconde (met polesitter Xen de Ruwe), wat resulteerde in de 21e plaats. Ook Chris kon op zijn Kosmic zijn positie in de getimede vrije trainingen niet verbeteren. Hij werd in de kwalificatie 27 na tweemaal 26e te zijn op vrijdagochtend.
Morgen worden er drie series afgewerkt en zondag de prefinale en finale. Volg de prestaties van Dennis, Chris en alle andere Nederlanders via onderstaande link (LIVE-Timing met commentaar van Ken Walker). Bij zowel de junioren (Janneau Esmeijer) als de senioren (Bas de Laat) is de pole position door een landgenoot gepakt. Beste Nederlander in de DD2-klasse bleek Tom Dielissen met de 5e stek.

Klik hier voor de LIVE-Timing


20-7-2012: Derde EK in Zweden
Volgende week vindt in Zweden de derde ronde in de Rotax Max Euro Challenge plaats. Op het circuit van Kristianstad (zuidkant van Zweden) zullen Dennis en Chris wederom in actie komen. Tot nu toe is het een bewogen Europees seizoen, waarin Dennis bij de laatste race in Wackersdorf wel met een beker terug naar Amsterdam reisde. Dit weekend vertrekken Dennis en Chris voor weer een nieuw avontuur op een onbekend circuit.
Woensdag beginnen de vrije trainingen en ook donderdag en vrijdagochtend gaat het nog niet om het 'echie'. Dat is vrijdagmiddag anders, wanneer de altijd belangrijke kwalificatie wordt verreden. Op zaterdag worden zoals altijd de series afgewerkt en zondag de prefinale en finale. Vanaf vrijdag is via onderstaande link de LIVE-Timing (met commentaar van Ken Walker) te volgen via internet.

LIVE-Timing (vanaf vrijdag)


13-7-2012: Dennis blikt terug op NK Hahn
Het raceweekend in Hahn werd overschaduwd door het overlijden van Chrono official Niky Bek in de week ervoor. Zeker bij Team Kroes was Niky een graag geziene kerel, we zullen hem dan ook enorm missen....

Dennis blikt in zijn persoonlijke verslag terug op het vierde raceweekend in de Dutch Rotax Max Challenge 2012.

Klik hier voor het verslag van Dennis


29-6-2012: Eerste NK van over de grens dit jaar
Aankomend weekend reist Team Kroes naar het Duitse Hahn en strijd Dennis voor de vierde overwinning dit jaar bij de Masters en de hoogste trede overall. Maar eerst blikken we nog even terug op het NK in Emmen.
Dennis: "Na de toestanden met mijn kart in Wackersdorf was het ff aankijken of de Tony nog wel snel was. Ik kwam zaterdags pas aan om te trainen en helaas speelden de hele week rugproblemen me parten waardoor ik uiteindelijk maar 4 sessies heb gereden van 15 minuten. Het ging gezien de omstandigheden helemaal niet zo slecht, mijn rug was het enige waar ik mee bezig was. Zondag regende het en klokte ik de tweede tijd in de warm-up van de maar 15 rijders. De kwalificatie ging minder na wat veranderingen maar toch kon ik er nog een goed rondje uitpersen en me als 2de kwalificeren.
Voor race 1 begon de baan op te drogen en besloot Giel Bronder zijn Pole Positie plek met mij te ruilen om vanaf de gunstigere droge lijn te starten. De pole man heeft het recht dat te mogen doen. Ik had desondanks toch de betere start en pakte de kop die ik een paar ronden vast kon houden. Mijn afstelling was niet goed genoeg voor deze droge baan en uiteindelijk finishte ik op de 3de plek. Race 2 was wederom droog en had ik een mindere race. Het ging wat spatteren tijdens de race en ik werd daardoor wat angstiger omdat ik nog steeds met veel pijn in mijn rug rondreed en bang was om de banden in te duiken. Niettemin ging het nog steeds niet slecht maar kwam ik uiteindelijk alsnog in de banden terecht toen mijn remblokken achter waren verdwenen omdat de borging was afgebroken..... Rustig rijdend zonder achterremmen reed ik de wedstrijd uit om in ieder geval de winst bij de Masters te pakken. Na de race kreeg ik mijn zoveelste 10 seconden tijdstraf voor wederom een onbegrijpelijke situatie op de baan waar ik als schuldige werd gezien, maar dat ik kennelijk bij het verkeerde tankstation had getankt (?????) omdat mijn brandstof net als nog een stuk of 10 andere rijders een te hoge waarde had dat werd uiteindelijk afgedaan met een waarschuwing omdat er teveel kopstukken bijzaten en het hun Kampioenskansen om zeep zou helpen. Het was in ieder geval weer een apart weekend met weer een nieuw hoofdstuk."

27-6-2012: Fresh Zone Car Clean nieuwe sponsor
Fresh Zone Car Clean is de nieuwe sponsor van Chris! Het autopoetsbedrijf is gevestigd in Heerhugowaard en met hun vakmanschap en professionele middelen brengen zij uw auto terug in absolute topconditie. Naast personenauto's worden ook motoren, boten, campers, caravans en vele andere soorten voertuigen weer puntgaaf gemaakt.

Behalve deze nieuwe sponsor voor Chris is er meer nieuws: hij rijdt vanaf heden op een Kosmic DD2 kart, geleverd door Kartshop Amsterdam. Hiermee zal Chris in Zweden tijdens de derde Euro Challenge proberen een zo goed mogelijk resultaat te behalen.
Neem een kijkje op de website van Fresh Zone Car Clean in Heerhugowaard:


www.freshzone-cc.nl


1-6-2012: Marco, Mitchell, Dennis en Hennie klaar voor NK!
Aankomend weekend wordt er in Emmen gestreden voor het Nederlands Kampioenschap. Als alles meezit zullen Hennie Jacobs en Marco Kroes voor het eerst dit jaar aan een wedstrijd deelnemen. Er wordt wisselvallig weer voorspeld dus spektakel gegarandeerd en veel werk voor de monteurs. Team Kroes is er klaar voor! U bent van harte uitgenodigd om naar het hoge noorden af te reizen om een kijkje te komen nemen op het paddock en de mooie races in de Dutch Rotax Max Challenge van de Chrono.


25-5-2012: Dennis' verslag 2e EK online
Half mei vond in het zuid-Duitse Wackersdorf de tweede ronde in de Rotax Max Euro Challenge plaats. Dennis zat weer in de nodige klappers en kon met dank aan Strawberry Racing nog meedoen aan de finales op de zondag. Daarin wist hij zich toch weer een weg naar het podium te banen. De belevenissen van Dennis heeft hij wederom verwoord ik een persoonlijk verslag.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dennis
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's


30-5-2012: Verslag Dani tweede race Eefde
Anderhalve week geleden kwam Dani voor de tweede keer in actie op Eefde. Tijdens de tweede race van de Eefde bokaal wist hij zich wederom in de snelle A groep te kwalificeren. Lees via onderstaande link het leuke persoonlijke verslag van Dani!

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dani
Klik hier voor alle foto's


25-5-2012: Chris blikt terug op 2e EK
Alweer zo'n twee weken geleden vond in het zuid-Duitse Wackersdorf de tweede ronde in de Rotax Max Euro Challenge plaats. Chris beleefde een moeizame week en blikt in zijn persoonlijke verslag terug op zijn tweede EK.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Chris
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's


17-5-2012: Aankomend weekend is het weer de beurt aan Dani!
Dani rijdt aankomend weekend alweer zijn tweede kartwedstrijd op Eefde. Met startnummer 46 komt hij aan de start bij de Cadets. We gaan kijken of onze kleine topper zich weer weet te plaatsen voor de snelle A groep en ons weer kan laten genieten van zijn enthousiasme.
Iedereen is van harte welkom op het circuit in Eefde om te komen kijken en Dani aan te moedigen!


13-5-2012: Dennis voorin bij DD2 Masters
Na een bloedhete week op het circuit van Wackersdorf, mocht Dennis op het eennahoogste treedje staan van het podium bij de DD2 Masters.
De kwalificatie leverde voor Dennis een 19e en Chris een 32e tijd op. Op zaterdag verliep eigenlijk alleen de eerste serie redelijk met een 14e plaats voor Dennis. In de tweede serie werd Dennis' achteras kromgereden en finishte hij 25e. In de laatste heat zat Dennis in een startcrash en kon hij zijn weg niet vervolgen. Met dank aan Strawberry Racing kon het kartje nog enigszins rijklaar gemaakt worden, waardoor er nog kans op resultaat zou zijn op zondag. Chris kende een moeizame zaterdag met een 25e, 28e en 26e plaats.
Zondags startte Dennis in de prefinale vanaf de 25e plaats en Chris vanaf plek 29. Dennis wist op te klimmen naar de 19e stek, wat de winst betekende in de DD2 Masters klasse. Chris wist zich niet te verbeteren en finishte waar hij was gestart (29e). In de finale viel Chris uit met een lekke band en finishte Dennis op de 20e plaats, wat plek 2 bleek bij de DD2 Masters. Zo pakte hij toch nog een beker mee naar huis, en bezet hij in het algemeen klassement nu de 20e plaats (2e bij de Masters). Chris bezet de 28e plaats (7e bij de Masters).
Persoonlijke verslagen volgen later.

Klik hier voor alle uitslagen

9-5-2012: Tweede EK van start!
Vandaag zijn de eerste vrije trainingen begonnen op het mooie circuitcomplex van Wackersdorf. In het zuid-Duitse plaatsje strijden Dennis en Chris in de tweede Rotax Max Euro Challenge van 2012. Na het heftige slot in Genk, waar Dennis over de kop ging en Chris zijn EK-debuut maakte, is het nu tijd voor goede resultaten om de rest van het seizoen kans te houden op de ereplaatsen.
Donderdag en vrijdagochtend staan er nog vrije trainingen op het programma, waarna op vrijdagmiddag de belangrijke kwalificatie wordt verreden. Op zaterdag worden zoals altijd de series afgewerkt en zondag de prefinale en finale. Vanaf vrijdag is via onderstaande link de LIVE-Timing (met commentaar van Ken Walker) te volgen via internet.

LIVE-Timing (vanaf vrijdag)


5-5-2012: Regendebuut zorgt voor tegenvaller Mitchell!
Mitchell reed in Berghem zijn eerste wedstrijd van het jaar. Het tweede NK van de Chrono werd verreden onder wisselende weersomstandigheden, en dat pakte niet in het voordeel uit van Mitchell. Lees via onderstaande link zijn persoonlijke verslag over het NK-weekend.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Mitchell
Klik hier voor alle foto's


3-5-2012: Dennis mist kans op winst op NK
De 2de wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap stond voor Dennis vooral in het teken van de verjaardag van Dani en de terugkeer na de zware klapper in Genk. Dankzij het richten van de kart door Martijn Koene en het strippen en klaarmaken van de kart door ECE Racing (Opa Jacobs) kon Dennis op zaterdag gelijk goed van start gaan op zoek naar de beste afstelling.... Lees verder via onderstaande link.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dennis
Klik hier voor alle foto's


24-4-2012: Chris blikt terug op 2e NK
Na de Euro Challenge in Genk stond voor Chris zijn tweede wedstrijd van 2012 op het programma. Op het circuit van Berghem vond het tweede NK van de Chrono plaats. Chris blikt terug op een teleurstellend weekend, waarin hij wel een beker mee naar huis mocht nemen.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Chris
Klik hier voor alle foto's


19-4-2012: Tweede NK op Berghem
Aankomend weekend vind op het circuit van Berghem het tweede NK van de Chrono plaats. Dennis krijgt nu gezelschap van z'n teamgenoten Mitchell Jacobs en Chris Groen. Alle drie komen uit in de DD2 klasse. Ze zullen op hun Tonykarts voor een goed resultaat gaan. U bent van harte welkom op het circuit van Berghem om te komen kijken naar de spectaculaire races.


18-4-2012: Dani maakt racedebuut
Dani maakte afgelopen zondag zijn officiŽle debuut in een echte kartwedstrijd. Een hoop Dani 'fans' waren naar het Gelderse Eefde gekomen om hem aan te moedigen.
De trainingen vooraf zorgden ervoor dat er naast plezier toch wel een goed resultaat mocht worden verwacht. Dani luisterde goed naar Dennisí aanwijzingen en reed erg goede rondetijden.
In de vrije trainingen zag het er allemaal prima uit en in de kwalificatie waar de groep rijders van 27 zou worden gesplitst in een snelle A en langzamere B groep reed Dani de 9de tijd op een paar honderdste van plek 4!!! Dani zat dus in de snelle groep A.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dani
Klik hier voor alle foto's


13-4-2012: Racedebuut Dani op Eefde
Aankomend weekend maakt Dani zijn racedebuut op Eefde! Op Eefde wordt gestreden om de Eefde Bokaal, een Kampioenschap die Dennis 3x heeft gewonnen in de 90'er jaren met de 100cc en het is dan ook erg leuk met Team Kroes weer terug te zijn waar het allemaal begon. Dani rijdt mee bij de Cadets op zijn CRG'tje en zal gesteund worden door een heleboel mensen die van plan zijn langs te komen.


12-4-2012: Verslag EK Genk van Dennis
Alweer anderhalve week geleden vond de eerste Euro Challenge van dit jaar plaats op het circuit in Genk. Dennis kende veel pech tijdens de series en leek via een sterke prefinale toch nog op weg naar een mooi resultaat. Helaas gooide een zware crash in de finale roet in het eten. Dennis blikt in zijn persoonlijke verslag terug op de heftige week in BelgiŽ.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dennis
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's


5-4-2012: Chris blikt terug op EK-debuut
Eind maart maakt Chris Groen zijn debuut bij de Rotax Max Euro Challenge. Afgelopen zondag was de finale op een zonnig circuit van Genk. Chris blikt terug op zijn belevenissen gedurende de week.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Chris
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's


2-4-2012: Dennis herstelt goed van zware klapper
Een dag na de dramatisch verlopen finale op het EK in Genk kijken we terug op de eerste Euro Challenge van 2012. Fotograaf Dimitri van Beveren stond op de goede plek op het goede moment en wist de zware crash van Dennis vast te leggen op de gevoelige plaat. Inmiddels gaat het gelukkig al steeds beter met Dennis en hersteld hij goed van de kneuzingen en blauwe plekken. Zoals op foto's goed is te zien was het een heftige crash. Dennis werd doorgeduwd van achteren en gelanceerd over de kart voor hem, met een voorwaartse koprol als gevolg. Na een check in het ziekenhuis kon de Amsterdammer weer naar het paddock komen om de schade van zijn kart te zien. Helaas viel dat niet mee, maar de (gelukkig beperkte) schade aan de helm zal door Airbrush Studio Lijnden worden hersteld.
Doordat Dennis in de prefinale als beste Master wist te finishen en in de finale de concurrentie niet veel punten scoorde, is het kampioenschap nog geheel open. De volgende Euro Challenge zal medio mei plaatsvinden op het Zuid-Duitse circuit van Wackersdorf.

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's
1-4-2012: Weekend vol ups en downs
De zaterdag tijdens de Rotax Max Euro Challenge op Genk stond in het teken van de series. Na de warm-up werden er drie series verreden, waarin de startopstelling wordt bepaald voor de prefinale. Dennis behaalde hierin een 21e, 25e en 28e plaats na in elke heat betrokken geweest te zijn in een klapper. Chris kwam tweemaal als 31e en in de laatste serie als 29e over de streep. Daardoor moest Dennis vanaf de 31e plaats starten en Chris vanaf de 34e en laatste positie.

De prefinale verliep in tegenstelling tot de zaterdag uitstekend. Dennis had het tempo goed te pakken en reed van de 31e naar de 16e plaats. Daarmee was het de beste van de DD2 Masters! Chris beleefde een mooie strijd in het achterveld, maar werd kort voor het einde slachtoffer van een lompe actie van een tegenstander. Er werd een stuk uit zijn velg geslagen, maar de band bleef gelukkig hard. Hij kon de race uitrijden op de 31e plaats.

In de finale ging het helemaal mis voor Dennis. De eerste bocht kwam hij goed door en hij lag op ongeveer de twaalfde plaats toen hij vol van achteren werd doorgeduwd. Het aanduwen ging door totdat Dennis zijn voorligger tegenkwam en gelanceerd werd en voorover over de kop sloeg. Eenmaal in het gras beland bleef Dennis stil liggen en werd de race afgebroken. Hij moest voor controle per ambulance naar het ziekenhuis, maar gelukkig kon men niets ernstigs vinden. Geen botbreuken, maar wel de nodige kneuzingen en blauwe plekken. Dennis' helm is gelukkig nauwelijks beschadigt, maar de kart heeft veel schade. Qua resultaat viel de schade nog te overzien, omdat de andere DD2 Masters weinig punten scoorden. Chris reed na de herstart een lastige finale, omdat zijn schakelsysteem kapot ging. Hij ging onverstoord door en behaalde daarmee toch nog de 25e plaats, wat een zevende plaats betekende in de DD2 Masters.

De persoonlijke verslagen volgen z.s.m.
Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's

30-3-2012: Moeizame kwalificatie EK Genk
Vandaag werd de kwalificatie verreden op het circuit van Genk. Dennis kwam helaas niet verder dan de 25e plaats, wat een vijfde plaats betekende in de DD2 Masters. Chris kwam met zijn 31e plaats algemeen niet verder dan de achtste plaats bij de Masters. Morgen staan er na de warm-up drie series op het programma. Daarin zullen Dennis en Chris zich een weg naar voren moeten knokken, iets wat op Genk zeker niet onmogelijk is. Zondag staan de prefinale en finale ingepland.

Klik hier voor de LIVE-Timing


27-3-2012: Klaar voor de start...
Team Kroes heeft zijn tenten opgezet op het paddock in Genk. Chris en Dennis zullen morgen (woensdag) hun eerste meters maken in weer een nieuw Europees seizoen. Voor Chris is het een debuutweek, voor Dennis precies het tegenovergestelde: hij mistte nog geen enkele Euro Challenge. Op woensdag en donderdag staan er vrije trainingen op het programma. Vrijdag is het tijd voor de belangrijke kwalificatie. Zaterdag de series en zondag de prefinale en finale.

Klik hier voor de LIVE-Timing


25-3-2012: Euro Challenge 2012 van start!
Aankomende week is het dan zover: de eerste wedstrijd van de Rotax Max Euro Challenge van de RGMMC. Op het prachtig mooie circuit van Genk in BelgiŽ. Dennis rijdt al vanaf het eerste moment mee toen de organisatie met de evenementen begon. Hij zal weer uitkomen op de Tony Kart in DD2 Master klasse. Voor teamgenoot Chris is dit de eerst kennismaking. Het is een prachtig evenement, het is goed georganiseerd en we rijden op mooie circuits. Chris zal net als Dennis uitkomen op een Tony Kart in DD2 Master klasse. We zien jullie graag op circuit Horensbergdam in Genk! Voor de thuisblijvers zal er een link naar de LIVE-Timing op het home komen te staan. Tevens zullen verslagen en reacties z.s.m. hier te lezen zijn.


14-3-2012: Dennis pakt 6de plek op eerste NK wedstrijd!
Dennis nam namens Team Kroes de honeurs waar tijdens het eerste NK van de Chrono en behaalde een nette 6de plaats in de einduitslag en de volle winst bij de Masters. Er reden helaas maar 16 rijders mee en samen met Johnny van der Sanden was Dennis de enige Master. Niettemin was er een sterk veld en moest Dennis vol aan de bak om goed te scoren.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dennis
Klik hier voor alle foto's
Klik hier voor alle uitslagen


8-3-2012: Eerste NK staat voor de deur
Aankomend weekend vinden de eerste wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap plaats op het kartcircuit van de Landsard, vlak bij Eindhoven. Dennis Kroes is van de partij namens Team Kroes in de DD2 klasse. Dennis gebruikt deze wedstrijd om alvast te wennen aan zijn nieuwe CRG kart en sterk aan de start te verschijnen op het Europese Kampioenschap, eind maart in het Belgische Genk.


17-2-2012: Chris Groen klaar voor EK-seizoen
Voor Chris, die afgelopen seizoen vice Nederlands kampioen werd in zijn eerste jaar in de DD2 Master klasse, gaat dit jaar een droom in vervulling. Al enige tijd kijkt Chris aan de zijlijn toe tijdens de EK wedstrijden. Dit wil ik ook. Dit jaar is het dan zover eindelijk!! De sponsors staan achter Chris en steunen Chris meer dan andere jaren om hem zo mee te laten rijden tijdens wedstrijden van de Rotax Max Euro Challenge.
Alles is voor mekaar: er komt weer een nieuw Tony chassis 30mm buizen frame die beter moet gaan ten opzichte van waar Chris vorig jaar mee reed (het 32mm frame). De kart word geleverd door Kartshop Amsterdam en ook komt er een nieuwe motor voor de EK wedstrijden. Naast z'n eigen motor beschikt Chris dan over 2 motoren met dank aan Kartshop Amsterdam. We gaan er een prachtig mooi seizoen van maken, ik heb er onwijs veel zin in, dit is het allerhoogste wat je kan rijden. Niemand pakt dat meer van je af. Ik ben geen Hamilton, ik rij gewoon voor de lol, maar natuurlijk wil ik presteren en geef er echt alles voor maar lol blijft de hoofdmoot.

Ik wil dan ook iedereen bedanken die mij weer steunen voor dit jaar!!

Sponsors 2012:
Kartshop Amsterdam
Restaurant Aangenaam
Autoschade Service De langen
Autowaard
Sonic-equipment
Riako Compressoren
Autobedrijf Welman bv
Venema voor verf
Van Driel Stoffering
Stuve Installatietechniek
Steba Electro
Resync Belletering
Klussenbedrijf Laus Groot
Vader en Moeder


22-12-2011: Dennis blikt terug op World Finals
Nog vers in het geheugen, maar toch alweer bijna een maand geleden: de Rotax Max World Finals 2011. Op Al Ain Raceway in de Verenigde Arabische Emiraten vond eind november het WK plaats, waar Dennis wederom voor Team Holland mocht uitkomen in de DD2 Masters. Na de Wereldtitel in 2008 en de vice-Wereldtitel vorig jaar, beloofde het weer een schitterend evenement te worden. Dennis blikt terug en beschrijft zijn belevenissen in zijn persoonlijke verslag.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dennis


26-11-2011: Prefinale goed, drama in finale
Vandaag was het dan zover, de finaledag van de Rotax Max World Finals op Al Ain Raceway in de Verenigde Arabische Emiraten. De prefinale startte Dennis vanaf de buitenkant, maar hij overleefde de openingsfase en finishte uiteindelijk op een ideale derde plaats.
De start van de finale verliep dramatisch. Dennis kort na de start in aanraking met Campbell, waarbij het wiel van de Canadees afbrak. Dennis viel, samen met vijf andere kanshebbers, in de eerste ronde uit en moest de rest van de race toekijken hoe Cristiano Morgado de titel voor zich kon opeisen.

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle dagelijkse filmpjes vanuit Al Ain


25-11-2011: Dennis levert felle strijd in laatste heat
Na de goede warm-up, was er tijd om naar de spannende laatste manches te kijken van de andere klassen. Aan het eind van de ochtend was het tijd voor de laatste heat in de DD2 Masters. Het werd een felle strijd waarin Dennis flink moest werken. Cristiano Morgado reed oppermachtig naar de zege, maar achter de Zuid-Afrikaan vocht Dennis met de Brit Florent Lambert om de tweede plaats. Een mislukte inhaalpoging van onze Amsterdammer leverde hem een waarschuwing op, maar kort daarna zette hij zijn Haase in de eerste bocht voorbij Lambert. Achter hen kwam Danny Brand sterk opzetten. Hij leverde een felle strijd met zijn concurrenten en klom op tot de derde plaats. Dennis en Brand trokken een gaatje en Brand remde Dennis uit. Dennis nam door zijn waarschuwing geen risico meer, maar bij het opkomen van het rechte stuk in de laatste ronde kon hij uit de slipstream komen van Brand. Zij aan zij reden ze richting de streep, maar Brand sneed steeds verder naar links en drukte Dennis verder en verder richting het zand. De twee raakten elkaar en Dennis vloog letterlijk over de finish. Danny Brand bleek tweede met 0,009 seconden voorsprong op Dennis.

De balans werd na alle heats opgemaakt en daarin is Dennis op de 4e plaats geklasseerd. Dat is zijn startpositie voor de prefinale op zaterdag, die om 07:45u Nederlandse tijd van start zal gaan. De allesbeslissende finale start zaterdag om 11:30u Nederlandse tijd.

Klik hier voor de LIVE-Timing en uitslagen
Klik hier voor LIVE tv-beelden en alle dagelijkse filmpjes vanuit Al Ain
Klik hier voor het online tijdschema
25-11-2011: Dennis snelste in warm-up
Vandaag staat er na de warm-up de laatste manche op het programma, gevolgd door de second chance race (waar Dennis vrijwel zeker niet in hoeft te racen). De warm-up is zojuist goed verlopen, want Dennis zette de snelste tijd van alle DD2 Masters op de klokken. Om 09:35u (Nederlandse tijd) start de laatste heat van Dennis. Volg hem online en LIVE via onderstaande links!

Klik hier voor de LIVE-Timing en uitslagen
Klik hier voor LIVE tv-beelden en alle dagelijkse filmpjes vanuit Al Ain
Klik hier voor het online tijdschema


24-11-2011: Dennis steady in top vijf
Vandaag stonden de eerste twee van in totaal drie heats op het programma. Eerst was er de warm-up en daarin zette Dennis de tweede tijd van zijn groep neer.
Al snel was het tijd voor de eerste manche en daarin handhaafde Dennis zich, ondanks motorproblemen, in de topvijf. Cristiano Morgado reed weg van de rest en won deze manche.
In de tweede heat viel Dennis in de tweede ronde terug naar de zevende stek nadat hij van de baan werd getikt door Scott Campbell. In de loop van race wist hij zich terug te knokken tot een mooie derde plaats. Morgado ging wederom erg hard en won zijn tweede manche van de dag.
Vrijdag staat de laatste serie te wachten en 's middags zullen de rijders van buiten de top 28 zich opmaken voor de second chance heat.

Klik hier voor de LIVE-Timing en uitslagen
Klik hier voor LIVE tv-beelden en alle dagelijkse filmpjes vanuit Al Ain
Klik hier voor het online tijdschema


23-11-2011: Dennis rijdt vijfde tijd in kwalificatie
De eerste ťchte belangrijke dag brak aan met de laatste vrije training. Hierin reed Dennis de snelste tijd van alle 49 DD2 Masters. Dat beloofde wat voor de kwalificatie, die 's middags werd verreden. De verschillen waren erg klein en alleen Cristiano Morgado stak er met een kwart tel bovenuit. Dennis zette de vijfde tijd op de klokken, wat betekent dat hij in de series in groep A elke race vanaf de binnenkant op de tweede rij zal starten.

Klik hier voor de LIVE-Timing en uitslagen
Klik hier voor dagelijkse filmpjes vanuit Al Ain
Klik hier voor het online tijdschema


22-11-2011: Dennis goed onderweg in eerste trainingen
Vandaag stonden er twee vrije trainingen op het programma, waarbij alle rijders met transponders reden. Hierdoor kon er vanuit de hele wereld via de live-timing de verrichtingen van de rijders gevolgd worden. Dennis zit er goed bij met de derde tijd van de DD2 Masters in beide trainingen.

Klik hier voor de LIVE-Timing en uitslagen
Klik hier voor dagelijkse filmpjes vanuit Al Ain
Klik hier voor het online tijdschema


20-11-2011: Online info over Rotax Max World Finals
De afvaardiging van Team Kroes is inmiddels aangekomen op het Al Ain Raceway Circuit in de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaag worden de karts verloot en kunnen Dennis en Etienne beginnen met het opbouwen.
Maandag staat de technische keuring en ťťn vrije training van 20 minuten op het programma voor alle klassen (junioren, senioren, DD2 en de klasse waarin Dennis rijdt: de DD2 Masters).
Dinsdag volgen er twee vrije trainingen van elk 15 minuten.
Woensdag volgt de laatste vrije training en daarna is het tijd voor de belangrijke kwalificatie.
Donderdag begint de dag met een warm-up, gevolgd door twee heats.
Vrijdag is er na de warm-up de derde en laatste heat. De balans wordt dan opgemaakt en de rijders buiten de top 28 moeten op vrijdagmiddag de altijd spectaculaire en spannende second chance race rijden.
Zaterdag is de finaledag met een warm-up, gevolgd door de prefinales en finales. De prefinale van Dennis start om 10:45u lokale tijd (3 uur tijdverschil, dus om 07:45u Nederlandse tijd. De finale van de DD2 Masters start om 14:30u lokale tijd (11:30u Nederlandse tijd).

Klik hier voor het online programmaboek
Klik hier voor de circuit-layout
Klik hier voor dagelijkse filmpjes vanuit Al Ain
Klik hier voor het online tijdschema
Klik hier voor de LIVE-Timing (vanaf 22 nov.)

17-11-2011: Nieuwe helm voor Dennis Kroes!
Harrold van Airbrush Lijnden waar Dennis een trouwe klant van is heeft Dennis weer van een schitterende nieuwe helm voorzien voor de Grand Finals in Al Ain. Hopelijk geeft deze helm Dennis net dat beetje extra wat nodig is om de Wereldtitel te kunnen pakken.


16-11-2011: Dennis is klaar voor de strijd in Al Ain!
Donderdagavond maakt Team Kroes een 7 uur durende vliegreis naar Dubai. Vrijdagmorgen komen ze aan in Dubai vanwaar een trip wordt gemaakt naar Abu Dhabi en omgeving. Dennis wordt tijdens deze Grand Finals gesupport door monteur Etienne, moeder Lia en vriendin Karin. Zondag moeten ze op tijd in Al Ain zijn wat ongeveer op een uurtje rijden van Dubai ligt. Daar worden dan de karts verloot en opgebouwd door Dennis en Etienne zelf. Dennis is de enige rijder van Team The Netherlands die voor Nederland uitkomt in de DD2 Master klasse.
Dennis heeft er erg veel zin in: "Zeker nu de temperaturen in Nederland steeds meer dalen en we zondag met de Formule 1 zagen hoe lekker warm het daar is mag wat mij betreft de reis al beginnen. Ik ben enorm gemotiveerd om weer van me te doen spreken net zoals vorig jaar. Het circuit ken ik nog van 2007 toen ik mijn eerste GF reed maar waar ik helaas wat minder geluk had. In de 'Vroom' staat een mooi artikel over het circuit. Het veld in de DD2 Master is ook groter geworden, we rijden nu met ruim 50 rijders en kwalificeren ons in groepen. Uiteindelijk rijden de beste 34 rijders de Finales. De series worden dus nog interessanter voor ons en voor de kijkers. Gisteren een leuk kadootje gekregen van mijn sponsor X'zuit en straks ook nog mijn nieuwe helm halen bij Airbrush Lijnden. Veel mensen zijn druk voor me bezig en ik zal er alles aan doen ze te belonen voor het vertrouwen in mij."
Via de site zullen we proberen zoveel mogelijk reacties uit de zandbak in de Verenigde Arabische Emiraten te laten horen. Ook zal er tegen de tijd dat er LIVE-Timing van de Rotax Max Grand Finals is, zal de link op deze homepage verschijnen.

10-11-2011: Dennis Kroes blikt terug op Rotax Racing Days
Nog vers in het geheugen, maar alweer enkele weken geleden, vond op Circuit de Landsard de derde en vierde race van de Rotax Racing Days plaats. Dennis had bij de eerste twee races (in mei op Berghem) goede zaken gedaan en kon dat vervolgen met het behalen van de titel en een WK-ticket voor de Rotax Max World Finals, eind november in de Verenigde Arabische Emiraten.

Klik hier voor het persoonlijke verslag van Dennis
Klik hier voor alle foto's