verslag NK 2 - BerghemVerslag van Dennis Kroes

Dennis mist kans op winst door gemakzucht!

De 2de wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap stond voor Dennis vooral in het teken van de verjaardag van Dani en de terugkeer na de zware klapper in Genk. Dankzij het richten van de kart door Martijn Koene en het strippen en klaarmaken van de kart door ECE Racing (Opa Jacobs) kon Dennis op zaterdag gelijk goed van start gaan op zoek naar de beste afstelling. De zaterdag verliep erg goed, na het monteren van een andere stoel voelde de kart ontzettend goed aan en was Dennis uiteindelijk de snelste DD2 rijder op de baan. Vrolijk reed Dennis dan ook snel naar Didam om zich bij het feest te voegen van de 10 jaar oud wordende Dani.
Zondags was het jammer genoeg nat en kon alles omgebouwd worden. Karin was weer Dennisí assistente en zorgde ervoor dat alles goed voor elkaar was aan en om de kart.
De kwalificatie verliep op een vochtige baan met slicks en Dennis kon niet echt grip vinden met zijn afstelling en noteerde de 8ste tijd. Net voor Race 1 begon het weer te regenen en reed iedereen met een droogweer tandwiel. Dennis was veruit de snelste op de baan maar kampte met een haperende motor die een paar ronden voor problemen zorgden. Toen het probleem ineens verholpen was reed Dennis weer naar voren maar kwam een paar rondjes te kort om te winnen. Plek 3 was het maximum.
Dankzij Jacco van Dijk werd het motorprobleem verholpen en kon Dennis zich opmaken voor de 2de race wederom in de regen. Dennis deed verder niets aan de kart en had een schitterende race met ongelooflijk veel positiewisselingen elke ronde. Dennis was de enige rijder met een droogweer tandwiel en kwam dan ook flink wat trekkracht tekort uit de bochten en mede door de duels en het verdedigen wat daarbij gebeurt kon Dennis niet naar voren rijden. Dennis eindigde op plek 5 maar won wel bij de Masters al was daar geen strijd met Chris en Happel ver achter Dennis rijdend.
Dennis: "het was een bijzonder leuk weekend wat vooral in het teken stond van Daniís verjaardag, mijn herstel, de kart of die nog goed was en het plaatsen voor de Grand Finals. Alle doelstellingen zijn daarbij behaalt en alles was perfect. Mede daardoor en het feit dat ik erg snel ben in de regen zorgden misschien voor wat arrogantie of zie het maar als gemakzucht. Ik dacht race 2 wel ff te winnen na de motorproblemen te hebben opgelost met Jacco. Echter ik had ook gewoon de tandwiel moeten aanpassen aan de regen nu kwam ik tekort waar anderen wel de power hadden uit de bocht maar oke that's life. Ik heb enorm genoten en kijk na de zaterdag waar ik erg snel was nu enorm uit naar het EK op Wackersdorf om daar op mijn favoriete circuit ook mijn snelheid te kunnen tonen. Mijn dank gaat uit naar Karin die wederom top was en het spelletje steeds beter begrijpt. Daarnaast naar ECE Racing en mijn teamgenootje Mitchell voor alle hulp de weken ervoor en natuurlijk JvD voor de POWER van de motoren."
Verslag van Chris Groen

Afgelopen weekend reed Chris mee tijdens het 2e NK van dit seizoen, die werd gehouden op het circuit van Berghem. Het zou een dag zijn waar Chris niet echt op had gehoopt. Zijn monteur was voor die dag zijn vriendin Tessa die graag hem wou helpen om zo meer te weten te komen over het karten. De vrije training op de zondag verliep redelijk in de regen. Het was de 2e keer dat Chris in de regen reed op een DD2 kart. De kwalificatie werd verreden op het droge. Chris gokte op een afstelling die achteraf niet goed was geweest. Met de 11e tijd was hij niet tevreden. Na veranderingen samen met Tessa te hebben gedaan (afstelling droog) begon het voor de start keihard te regenen/hagelen. Na de regenbanden (met dank aan Joost v.d. Pol) te hebben gemonteerd gingen we van start en het ging goed. Ik kon goed meekomen en zat in een leuk gevecht totdat ik de materiaal vlag kreeg. Die kreeg ik i.v.m. m'n regenpak. Na een uitstapje in de pits en het probleem te hebben opgelost kon Chris weer verder rijden... maar hij kwam gewoon niet meer in z'n ritme, een slechte wedstrijd voor Chris tot aan de finish.
Na een verandering moest het beter gaan voor race 2 in de regen. In het begin kon Chris het redelijk bijhouden totdat hij in de chicane van de baan schoot en door het uitstapje zijn stoel aan de onderkant stuk ging. Het ging daarna niet meer, kleine problemen weerhielden hem om nog een goede prestatie neer te zetten. Chris ging wel met een beker naar huis (2e plaats Master klasse) maar ging met een minder leuk gevoel naar huis.
Tessa je was en bent een topper en jammer dat het resultaat niet goed was. Na het minder presteren op de baan was het bij de tent wel weer erg gezellig met Team Kroes. Nu op naar Wackersdorf!Verslag van Mitchell Jacobs

Regendebuut zorgt voor tegenvaller Mitchell!

Mitchell reed in Berghem zijn eerste wedstrijd van het jaar. Mitchell: "en wat voor een wedstrijd! Zaterdag na een lange tijd geen wedstrijden te hebben gereden toch weer proberen het uiterste uit mijn kart te halen. De trainingen verliepen goed, mooi weer en veel kunnen rijden. Zondag zag het er minder goed uit: het ging regenen en daar heb ik weinig ervaring mee. De vrije training begon het al te regenen, de kwalificatie was droog en ik kon me als 10de kwalificeren, een plek waar ik niet tevreden mee was. De eerste race kwam eraan en we liepen er met droogweer banden heen en al snel kwamen de druppels en moesten we alles snel veranderen. Regenbanden erop en afstelling aanpassen. Het verliep beter dit keer maar toch weer als 10de gefinisht. Voor race 2 probeerden we een andere afstelling en reed ik zelf ook andere lijnen. Dit ging weer beter en ik kon nu als 9de finishen. Over heel de dag 10de geworden, volgende keer beter!
Het was me een gezellig weekendje met zín allen, Dani die jarig was en veel cadeaus kreeg en de sfeer in de tent met DJ Dennis!!!! Nu op naar de volgende wedstrijd in Emmen! Ik wil graag bedanken ECE Racing, Kartshop Utrecht en Team Kroes."

Mitchell Jacobs