verslag Rotax Max Euro Challenge 1 - Genk, BelgieVerslag van Chris Groen

De eerste EK wedstrijd van het seizoen 2013: Dennis, Lia en ik vertrokken dinsdag richting het mooie Genk. Het zou een zeer koude week worden. …ťn ding was zeker, we zouden veel gaan lachen en veel meemaken, het wordt een topweek. De dinsdag, woensdag en donderdag verliepen de vrije trainingen niet echt goed, ik was niet tevreden. We konden de vrije trainingen helaas niet samen rijden want ik zat in een andere groep vanwege de oneven en even nummering. Voor het tweede EK in ItaliŽ is dat opgelost, omdat ik dan ook een even nummer heb. Ik kon in Genk niet onder de 55 komen (ook niet met nieuwe banden), wat ik ook probeerde. Daar was ik teleurgesteld over, maar gelukkig reed ik dat wel in de kwalificatie: 54.8. Ik kwam toch nog wel wat tekort op de rest van het veld. Er waren veel diskwalificaties door de luchtfilters en daardoor startte Dennis en ik als 34e en 35e.
Donderdagavond kwam m'n meissie Tessa. En ook Karin kwam samen met Dani op de vrijdag voor gezelligheid, steun en hulp.
De eerste serie zaterdag verliep erg goed totdat Igor Mukhin een niet zo nette actie deed, laten we het daar op houden. Daardoor viel ik uit. De tweede serie reed ik voor het eerst samen met Dennis. Ik zat in een leuk gevecht samen met hem en 4 Š 5 anderen totdat Dennis iemand inhaalde. Ik wilde die persoon ook inhalen, maar wij raakten elkaar waardoor een goede klassering uitbleef. In serie 3 had ik een goede start maar bij de eerste bocht kwam een Alonso kart van rechts die ik niet meer kon ontwijken en ik zo het gras in moest waardoor weer een kansloze positie het resultaat was. De herkansing op zondag verliep ook niet naar wens vanwege een defecte accu.
Al met al was het een geweldige week. Ik heb genoten en het was gezellig, we hebben veel gelachen. Ik wil iedereen bedanken voor de support. M'n meissie Tessa voor de hulp, m'n sponsors en m'n ouders. En we gaan met frisse moed richting ItaliŽ, met een goede voorbereiding en daar gaan Dennis en ik hopelijk knallen!

Klik hier voor alle uitslagen