verslag Rotax Max Euro Challenge 3 - Kristianstad, ZwedenVerslag van Dennis Kroes

Dennis blikt terug op EK in Zweden!

Het 3de EK in Zweden verliep desastreus voor Dennis. Hard werkend en zoekend naar de beste afstelling kon Dennis zich opwerken als 2de Master achter Adams die bijzonder snel was. Echter een verwarrende situatie in Parc-Ferme maakte aan een top klassering een einde.
Dennis: "Michael Sterk was mijn monteur deze EK en de samenwerking verliep bijzonder goed. De concurrentie had flinke progressie gemaakt en we moesten dan ook alle zeilen bijzetten om een gegadigde voor het podium te zijn. Alles verliep goed, ik werd 14de in de pre-finale en 2de bij de Masters. Voor de Finale begon het een beetje te spatten en wist niemand wat de beste keuze zou zijn. Ik besloot wel mijn tandwiel te verwisselen en mede doordat Chris die naast me stond geen aanstalten maakte om regenbanden te monteren overzag ik de situatie niet om me heen. Echter met 2 minuten te gaan voor onze grid positie in te nemen en we net klaar waren met tandwiel zag ik 95% voor regenbanden te hebben gekozen. Ik wilde ook voor regen gaan maar de achtermoeren pasten niet op de achtervelgen en zodoende moesten we wel voor slicks gaan aangezien er geen tijd meer was om iets te regelen. Het ging harder en harder regenen en we stonden dan ook voor jan doedel opgesteld met onze slicks."Verslag van Chris Groen

De week ervoor gingen we al richting Zweden, dit in verband met de lange reis. Op zondag ging Dennis en ik al trainen om zo de baan te leren kennen. M'n eerste indruk was goed, echt een uitdagende baan. Hamza, de zoon van m'n collega, ging met me mee om mij te assisteren. Ook kreeg ik later in de week hulp van William van Beers. Ik reed op de Kosmic kart en ondanks wat kleine probleempjes reed ik lekker m'n rondjes op de eerste dag. Die zondag brak ook m'n stoelsteun, dit kwam omdat ik te hard over een curb heen had gereden, maar dat werd netjes opgelost door het PDB Team die overigens ook m'n kart naar Zweden hadden vervoerd. De dagen daarna gingen er lekker ontspannen aan toe door even lekker er op uit te gaan. Het was behoorlijk warm en dat zou het de rest van de week blijven.

De woensdag en donderdag waren de eerste officiŽle trainingsdagen. Er zat een stijgende lijn in en ik kon zo lekker meekomen. De Kosmic ligt me wel, we hebben wat kleine dingen steeds veranderd en ik leerde de baan ook steeds beter kennen. De vrijdag verliep voorspoedig met redelijk goede tijden.

In de series had ik het behoorlijk naar m'n zin. Ik zat in leuke gevechten en kon goed meekomen. De zondag maakte ik zelf een fout door in prefinale niet op nieuwe banden te gaan. En dat nekte me toch, in de race kwam ik toch wat tekort. Net voor de finale begon het toch langzaam te spetteren. We kozen uiteindelijk ervoor om op slicks te gaan dat leek echt een goede keuze te zijn. De meesten kozen toch voor regenbanden en in de loop van de race begon het harder te regenen. Het had zo mooi kunnen zijn... Echt zonde, ik baal er ook best van. Al met al was het een top week, er hing een ontspannen sfeer bij Team Kroes.

Ik wil iedereen bedanken die me deze week heeft geholpen! Jullie zijn allemaal 1 voor 1 toppers!
Op naar Salbris!!!!!!!!!!!!!! Ik heb er zin in!

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's