verslag Rotax Max Euro Challenge 1 - Genk, BelgieVerslag van Dennis Kroes

Omdat Dennis op het NK in Veldhoven met ruim 8 kilo overgewicht reed besloot hij op het Europees Kampioenschap in Genk weer de Tony Kart van stal te halen. Samen met een nieuwe lichtere accu en een nieuwe lichtere aandrijving kwam hij op een mooi gewicht om de strijd aan te gaan. Leuk was het dat Dennis na Marjolein en Remon eindelijk weer eens een teamgenootje had in de persoon van Chrissie Groen.

Dinsdags kwam Dennis aan op het circuit om de door ECE Racing aan hem geschonken tent mooi klaar te zetten. De eerste dagen was het genieten in het zonnetje maar het weekend was erg koud. Dennis: "het was erg gezellig met Lia, Chris en Sean die Chris hielp. Karin mijn monteur voor deze wedstrijd kon vanwege haar werk pas op vrijdagmiddag aankomen. De trainingen verliepen erg goed. Ik had maar één setje nieuwe banden voor de trainingen aangeschaft waar anderen wel vier setjes gebruikten. Ik trok mijn eigen plan hoewel het rottig was vaak ingehaald te worden natuurlijk maar donderdagmiddag als ik mijn nieuwe banden zou gebruiken moest het voor mij pas echt gebeuren. Alles verliep prima, Jacco van Dijk zorgde goed voor mijn motoren en mijn kartspullen waren allemaal in orde, het moest allemaal uit mezelf komen. Die donderdag op nieuw reed ik een tijd die 1 tiende langzamer was dan gewenst.
De kwalificatie op vrijdag verliep niet goed door strategische fouten van mezelf. Ik klokte de 26ste tijd......... later in overleg met Jacco kwam ik tot nog een reden.
De series op zaterdag verliepen voor mij erg slecht omdat ik op één of andere manier altijd bij een startcrash betrokken was. Serie 1 werd ik over 2 karts heengeduwd in bocht 1 en moest achteraan verdergaan om toch nog vanaf plek 35 naar plek 21 te rijden. Serie 2 gebeurde er een klapper voor me en kwamen er karts voor me stil op de baan te staan. Ik kon geen kant meer op en moest uitstappen om mijn kart goed te zetten. Van achter reed ik naar de 26ste plek...... In die 11 rondjes kun je al niet veel meer doen van achteruit: echt frusterend. Nou serie 3 verliep eindelijk wel goed, ik reed van plek 26 naar 16 in 3 rondjes toen ik door Muhkin in een bocht aan werd getikt en spinde.... motor sloeg af en ja hoor iedereen er langs. Wederom een kansloze race ik werd geloof ik 28ste. Bij elkaar opgeteld stond ik voor de prefinale van zondag op plek 31...... Mijn doel was om top 20 te rijden in de pre en dan in de Finale naar de top 10 te stoten.
De prefinale verliep eindelijk normaal, ik had leuke gevechten en belangrijker een normale start zonder gevolgen. Ik kon aanvallen en reed me naar de 16de plek met een rondetijd die 2 tienden langzamer was dan de snelste, daar waar ik in de kwalificatie nog bijna een seconde moest toegeven. Het zag er dan ook mooi uit voor de Finale maar helaas duurde die voor mij maar enkele meters.... In de tweede bocht na de start werd ik zo gerost dat ik over de kop over mijn voorganger reed. Met mijn helm en lichaam kwam ik op het asfalt en schoof zo het gras op met mijn kart. De race werd stilgelegd en met de ambulance werd ik naar het ziekenhuis gereden. Daar werd ik helemaal nagekeken en gelukkig had ik alleen maar kneuzingen en geen breuken. Zonde want het had weer een heel mooi weekend kunnen worden maar het werd er eentje vol schades. Nu goed herstellen en de schade aan de kart repareren en ons klaarmaken voor de volgende race op 22 april in Berghem.
Ik wil Karin ontzettend bedanken voor haar hulp het was haar eerste "echte" keer en het was heel bijzonder. Daarnaast JVD (Jacco van Dijk) voor het prepareren van mijn motoren, ik ben echt trots op je kerel. En verder iedereen die is komen kijken en supporten, het was erg gezellig en nog bedankt voor alle reacties en steunbetuigingen na mijn ongeluk.

Ciao,
Dennis Kroes

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto'sVerslag van Chris Groen

Vorige week was het dan zover: m'n eerste wedstrijd van het seizoen 2012. Dennis, Lia en ik vertrokken vorige week dinsdag naar het prachtige circuit van Genk. Daar ging we alles opbouwen, we hadden een mooie nieuwe tent die we daar opstelde, mijn dank daarvoor. Na alles te hebben opgezet gingen we de karts klaarmaken voor de woensdag voor de eerste vrije training. De woensdag verliep voorspoedig. Na de motor te hebben ingereden ging ik over naar de afstelling. Ik probeerde veel in het begin van de week. De donderdag verliep echter minder. Na de andere motor te hebben ingereden was ik gewoon niet tevreden maar in de namiddag kwam m'n monteur Sean mij helpen. Als verrassing kwam me meissie Tessa langs wat echt super was met dank ook aan Dennis. 's Avonds besprak ik met Sean dat het anders moest. De volgende dag hadden we veel dingen veranderd, gelukkig het ging een stuk beter. De kwalificatie ging redelijk goed. Ook kwamen die dag Karin en Dani aan op het circuit. 's Avonds gezellig met de hele groep lekker uiteten geweest.
De zaterdag series gingen best goed. Ik had steeds een goede start maar dat werd weer verstoord door mensen die voor me spinden bij de eerste bocht. Hierdoor moest ik steeds uitwijken en zo door het grasveld. Ik had iedere sessie een leuk gevecht en heb veel geleerd en ging daardoor ook beter en beter. Ik moest gewoon zeker bij de eerste 34 zitten want op zondag mogen er maar 34 starten. Gelukkig ging ik door en in prefinale had ik weer een goede start maar weer moest ik uitwijken. Ik ging daarna best aardig totdat ik een tik kreeg van iemand bij de kantine. Ik verloor veel tijd en de kart voelde helemaal na het uitstapje niet goed aan. Achteraf zag ik dat de rand van de velg stuk was. Na de wissel voor finale gingen we van start. In bocht 1 maakte m'n teamgenoot een behoorlijke crash mee. De race werd stilgelegd en ik er snel heen maar werd tegengehouden. Met Dennis ging het gelukkig goed. Hij belandde wel in het ziekenhuis maar mocht na enige uren weer naar het circuit toe. Ik had een leuk gevecht steeds na de herstart totdat de massakabel van m'n schakelsysteem stuk ging waardoor de motor inhield. Ik bleef maar doorrijden omdat er toch wat mensen in race uitvielen. Ik kwam wel als laatste binnen, maar al met al ben ik best tevreden. Ik heb veel meegemaakt en gelachen, nu is het de zaak om er serieuzer mee te werk te gaan want ik was te snel tevreden. Nu was het nog genieten van alles, maar de volgende wedstrijd zal ik alles in het werk te zetten om harder te gaan!
Ik wil iedereen bedanken: m'n sponsors, Willem voor de goede motoren. Sean als monteur, op naar Wackersdorf jongen! Lia, Dennis, Dani, Karin, familie Jacobs en natuurlijk me meissie Tessa... Leuk dat er mensen naar ons kwamen kijken, daarvoor dank en op naar de volgende wedstrijd!

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's