verslag Rotax Racing Days 2 - LandsardVerslag van Dennis:

Na de eerste 4 Racing Days wedstrijden op het circuit van Berghem eerder dit jaar had Dennis een behoorlijke voorsprong op de achtervolgers. Echter één keer niet wegkomen uit de pitstraat voor de start zou betekenen geen punten en dus ook weg Kampioenschap. Tijdens het EK in Angerville had Dennis echter de vreemdste problemen en waren er zelfs sessies die Dennis daardoor niet kon meedoen. De spanning was daardoor toch aanwezig, zeker omdat het evenement, wat erg goed georganiseerd was, niet veel deelnemers had waardoor er eigenlijk een te relaxt sfeertje ontstond en je amper het gevoel had voor een WK deelname te strijden. Bij de les blijven was dan ook een behoorlijke opgave.

Na Angerville waar mijn Tony krom was moest ik dus nog een keertje diep in de buidel tasten om me weer van een gloednieuw chassis te voorzien. Dankzij Kidz4U.com dat een deel van de kosten op zich nam, mijn enorme dank daarvoor, en Torenvliet Motorsports die voor mij regelde dat ik binnen een week aan dat chassietje kon komen kon ik in topconditie aan het evenement verschijnen.

Net als in Angerville zorgde JVD Tuning ervoor dat mijn motoren weer perfect liepen en voor de rest lag het alleen maar aan mij om het goede resultaat binnen te halen.

De trainingen verliepen allemaal erg goed en ik stond er dan ook van te kijken dat ik als 5de en 3de Master in de uitslag van de eerste kwalificatie stond. Mede door een waarschuwing (half zwart) van de vorige wedstrijd kon ik me geen 2de waarschuwing veroorloven en moest ik wat voorzichtiger aan doen, maar dat nam ik wel erg letterlijk want om Cleirbout te ontwijken die vol op me instuurde na de start kwam ik slecht de bocht door en lag ik laatste... Nou vol in de aanval knokte ik me via Happel, Van der Sanden en Cleirbout weer terug naar de 2de plek en het had geen ronde langer moeten duren of ik had Hannink ook gepakt en was eerste geworden.

Race 2 startte ik wederom als 5de maar nu had ik een betere start al was Van der Sanden wat sneller door het plaatsen van een nieuwe linker achterband wat voor net wat meer tractie zorgde uit de bocht. Ik werd hier dus weer 2de en zo schoof ik dus lekker aan bij de BBQ wat door Patrick en Ineke was verzorgd. Dat Ineke 's avonds ook nog eens het spel van de Chrono won en daarmee een heuse auto maakte het feestje in onze tent er nog mooier op.

De volgende dag klokte ik de snelste tijd bij de Masters (3de totaal) en was ik gebrand race 1 te winnen wat me ook lukte. Daardoor hoefde ik alleen maar te starten in race 2 om de titel en plaatsing voor het WK in de Verenigde Arabische Emiraten binnen te halen en ik ging dan ook na 4 rondjes naar binnen omdat het geen zin had om misschien nog een waarschuwing op te lopen en alsnog de titel kwijt te raken.

Rotax Racing Days KAMPIOEN, ik kan dus weer een titel bijschrijven in mijn kart cv. In de totaalstand werd ik 2de achter Giel Bronder, dus net als vorig jaar weer 1ste en een 2de plek voor mij.

Ik wil hierbij iedereen bedanken die dit jaar mee geholpen heeft mijn doel te bereiken en dan in het bijzonder natuurlijk mijn sponsoren PKP en KIDZ4U.COM.
Verder natuurlijk Wiep voor het regelen van de spullen en Jacco van JVD Tuning voor de samenwerking de laatste 2 wedstrijden. En last but not least Etienne Goossen voor de hulp het hele seizoen, je bent echt een topper als je er met je koppie bij bent.

De Grand Finals in Al Ain worden alweer mijn 4de Grand Finals en de 2de keer in de VAE!