verslag Eefde Bokaal - EefdeVerslag wedstrijd van Dani

Dani maakte afgelopen zondag zijn officiŽle debuut in een echte kartwedstrijd. Een hoop Dani 'fans' waren naar het Gelderse Eefde gekomen om hem aan te moedigen.
De trainingen vooraf zorgden ervoor dat er naast plezier toch wel een goed resultaat mocht worden verwacht. Dani luisterde goed naar Dennisí aanwijzingen en reed erg goede rondetijden.
In de vrije trainingen zag het er allemaal prima uit en in de kwalificatie waar de groep rijders van 27 zou worden gesplitst in een snelle A en langzamere B groep reed Dani de 9de tijd op een paar honderdste van plek 4!!! Dani zat dus in de snelle groep A.
In race 1 duurde het lang voor er werd opgesteld, de motoren liepen en Dani gaf teveel gas waardoor de koppeling heet werd en vast liep. Dani slipte in ronde 4 en dat was definitief einde race toen de koppeling daardoor helemaal vastsloeg.
Race 2 dus een getergde Dani maar misschien had hij al zijn krachten al verbruikt en ging er teveel in het koppie om. Dani kon er maar 3 achter zich laten.

Monteur Dennis: "Ik liet Dani bewust lang doortrainen op oude banden waar bijna het canvas doorheen kwam. Toen we zaterdag nieuwe monteerden wist hij niet wat hem overkwam en zat hij gelijk bij de snelsten. Ik heb tot nu toe alleen maar staan te genieten van die kleine. Hij maakte alle verwachtingen waar en misschien dat we daarom al gelijk dachten dat 'ie wel ff een beker kon pakken maar dat is nog ff een stappie verder want er reden er een paar mee die voorlopig nog te snel zijn. Het was erg gezellig dankzij de organisatie en natuurlijk de supporters en we kijken dan ook al uit naar de volgende wedstrijd!"

Dani: "Ik had al een paar keer getraind op Eefde en ik had al veel zin in de wedstrijd op zondag. Zaterdag had ik lekker getraind. Dennis en Mama hebben me goed geholpen en in de tent was er een leuke sfeer. Zondag begon de warming-up, ik was wel snel maar het kon sneller. Ik vond het heel spannend en er kwamen zelfs fans uit Amsterdam en Aalten. Met het tijdrijden zat ik in de snelste groep: groep A.
De race mocht ik als negende starten. Ik had een goede start, maar na een paar ronde ging ik er af. De koppeling was stuk maar met veel geluk kregen we een nieuwe koppeling. De tweede race had ik nog een aardige start maar werd wel 13de..."