verslag Rotax Max Euro Challenge 2 - Wackersdorf, DuitslandVerslag van Dennis Kroes

Dennis eindigde in Wackersdorf wederom op het podium. Dit keer als 2de achter Tamsin die in Genk ook al won. Het ging echter niet zonder slag of stoot want Dennis zat bij de series net als in Genk weer in diverse ongelukken. In de Kwalificatie reed Dennis zich naar de 19de tijd, niet goed maar Dennis had het uiterste eruit gehaald op dat moment.
Serie 1 kon hij zich naar de 14de plek rijden, Serie 2 werd Dennis 2x naast de baan gezet na een inhaalactie en Serie 3 leek op Genk want er gebeurde weer een giga klapper toen er iemand vol op Dennis inreed en diegene zijn chassis daardoor linksvoor compleet afscheurde. Bij Dennis was de hele voorkant krom.... Dennis kon dankzij Strawberry Racing, die zijn kart richtte, toch nog met een redelijke kart aan de Finales op zondag verschijnen.
Vanaf plek 25 reed Dennis zich naar plek 19 in de pre en was 1ste bij de Masters. In de Finale had Dennis een slechte eerste ronde en kwam hij zelfs achter Chris terecht die er alles aan deed Dennis achter zich te houden. Jammer want het kostte Chris zelf zijn race toen Dennis hem met risico moest inhalen en Chris van de baan schoof en hij daardoor een paar ronden later opgaf. Dennis moest toen alles geven om naar voren te rijden om de winst bij de Masters te pakken maar dat was niet goed voor zijn banden die later in de lange race veel te heet werden en Dennis Tamsin Germain niet meer kon aanvallen. Dennis werd 2de en nam dus toch weer wat zilverwerk mee naar huis.
Dennis: "Ik heb er alles aan gedaan om weer eens vooraan in de top 10 mee te rijden bij de DD2 maar ik kwam gewoon een paar tienden tekort. Gek genoeg ging het op zondag niet eens zo slecht met mijn kromme kart en reed ik mijn snelste rondetijden en niet ver van de top. Het was echt balen dat ik wederom in een enorme klapper zat in de laatste serie en daardoor was ik gewoon te voorzichtig bij de starts in de Finales. Dat Chris me ophield was balen want dat heeft me echt de overwinning gekost al reed Tamsin de hele week fantastisch en is haar de winst daarom van harte gegund. Ik ben erg trots me samen met de hulp van Karin in dit veld toch weer goed te manifesteren en daarom was ik ook blij met het tastbare resultaat. Niettemin moet het beter want ik wil gewoon een paar tienden harder en verder vooraan rijden. In Zweden hopen we daarom op een beter resultaat en gaan we natuurlijk voor de hoogste trede op het podium.
Ik wil JvD bedanken voor de POWER in de motoren en natuurlijk Karin en Lia voor de ondersteuning, support en gezelligheid. Hopelijk krijgt Chris snel zijn nieuwe kart en kunnen we samen vechten wie er de volgende keer wint bij de Masters."

Verslag van Chris Groen

Het was alweer de 2e ronde van de Euro Challange, ditmaal reden we op het prachtig mooie circuit in Wackersdorf, Duitsland. Chris reed nog steeds op z'n oude Tony Kart, zijn monteur was net zoals in België Sean.
Woensdag en donderdag werd er veel geprobeerd om zo toch een zo goed mogelijke afstelling te vinden. Toch ondervond Chris wat kleine probleempjes en ook werd z'n bandenmeter in het parc fermé gestolen, erg zonde. Op de laatste trainingsdag werd er nog in de regen gereden. Chris vind het de gaafste baan waar hij ooit op gereden heeft. Er zit alles in. Het was erg warm daar in Duitsland en samen met Team Kroes hadden we het prima naar ons zin.
De vrijdag verliep niet helemaal naar wens tijdens de kwalificatie en zaterdags werden de series verreden. Serie 1 werd niet veel voor Chris. Hij kon door een uitstapje in het begin niet volgas rijden. Serie 2 en 3 waren erg goed en Chris kon goed meekomen, in de laatste serie maakte Dennis nog een behoorlijke crash, maar kon zondag gelukkig wel weer van start.
Zondag werden de prefinale en finale verreden. In de prefinale reed Chris in de rondte met een aflopende (zachte) band. De finale ging hij eraf en daarmee reed hij met een kromme achteras in de rondte. Helaas viel Chris vroegtijdig uit.
De volgende wedstrijd is eind juli in Zweden.
Chris wil graag zijn sponsors, Kartshop Amsterdam, Team Kroes en zijn monteur Sean bedanken! Op naar Zweden!

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor alle foto's